صنعت چاپ یکی از بزرگترین صنایعی است که در بازار تبلیغات و برندسازی مورد استفاده قرار می گیرد. ممکن است شما نیز به این حوزه جذاب علاقه مند شده باشید. این صنعت جذاب نیز همانند سایر صنایع نوین نیازمند به یک کارگاه با دستگاه های اختصاصی و ابزارهای رایانه ای است. در این مقاله به بررسی دستگاه های مورد نیاز برای ورود به صنعت چاپ می پردازیم. شما با تهیه این دستگاه ها و کسب مهارت های مورد نیاز می توانید به یکی از فعالین حوزه چاپ و تکثیر تبدیل شوید.

 

بررسی انواع دستگاه چاپ

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، دستگاه های چاپ نیز پیشرفت قابل توجهی داشته اند. همین امر سبب تنوع بی نظیری در این دستگاه ها شده است. تنوع این محصولات آنقدر بالاست که عملا نمی توان تمام این دستگاه ها را در یک کارگاه بزرگ جای داد. در ادامه به بررسی پرکاربرد ترین ماشین آلات چاپ و کاربرد هر کدام می پردازیم.

 

دستگاه چاپ آفست

این دستگاه پرکاربردترین و اصلی ترین چاپگر مورد استفاده در صنعت چاپ است. از این چاپگر برای چاپ بیشتر محصولات چاپی در تیراژ بالا استفاده می شود. در رابط این دستگاه برجستگی و فرورفتگی وجود ندارد و از این جهت به چاپ آفست، چاپ مسطح نیز گفته می شود. چاپگر آفست برای چاپ در تیراژ پایین به صرفه نیست. معمولا برای چاپ در تیراژ پایین از پرینترهای دیجیتال استفاده می شود.

دستگاه چاپ آفست اولین محصولی است که برای ورود به صنعت چاپ به آن نیاز دارید.

 

دستگاه چاپ هلیوگراور

این دستگاه دارای سیلندر های متعدد است و برای چاپ در تیراژ میلیونی کاربرد دارد. در واقع این دستگاه مشابه چاپگر آفست است ولی برای چاپ در تیراژ بالاتر نیاز به تعویض مداوم رابط یا زینک ندارد. مصرف برق این دستگاه به مراتب بیشتر از سایر چاپگرهاست و سرعت بسیار بالاتری نیز دارد.

چاپگر هلیوگراور دستگاه گران قیمتی است و تنها مراکز بزرگ چاپ نیاز به آن دارند. اگر در صنعت چاپ تازه کار هستید بهتر است در ابتدا به سراغ خرید چاپگر هلیوگراور نروید.

 

دستگاه چاپ تامپو

دستگاه چاپ تامپو یا گود مختص چاپ بر روی اشیا با شکل های هندسی متنوع است. بیشتر دستگاه های چاپ تنها امکان چاپ بر روی سطوح صاف را دارند. اما به کمک چاپگر تامپو می توانید بر روی اشیای دارای انحنا نیز چاپ کنید. چاپ بر روی کره و اشیای محدب از کاربردهای چاپگر تامپو است. این دستگاه برای چاپ از یک رابط سیلیکونی انعطاف پذیر به نام تامپون استفاده می کند.

 

دستگاه چاپ پلاتر

با توجه به کاربرد گسترده صنعت چاپ در تبلیغات همواره نیاز به یک چاپگر سایز بزرگ حس می شود. چاپگر پلاتر یک چاپگر برای تولید محصولات چاپی در ابعاد بزرگ است. از این چاپگر برای تولید بنرها و پوسترهای تبلیغاتی و چاپ نقشه های بزرگ معماری استفاده می شود. چاپگر پلاتر برای چاپ در تیراژ بالا مناسب نیست.

 

دستگاه چاپ آفست روی فلز

با استفاده از این چاپگر می توان طرح های مدنظر را با کیفیت بسیار بالا بر روی فلز نیز چاپ کرد. طرح های چاپ شده روی قوطی تن ماهی، رب گوجه فرنگی و... از این موارد هستند.

 

دستگاه چاپ ایچینگ

این دستگاه نیز همانند مورد قبل برای چاپ بر روی فلز کاربرد دارد اما مکانیسم عمل آن کاملا متفاوت است. در چاپگر ایچینگ با استفاده از اسید و ایجاد خوردگی در فلز طرح مورد نظر چاپ می شود. چاپ لوگو بر روی آهن آلات صنعتی و شیرآلات از کاربردهای چاپگر ایچینگ است.

 

دستگاه چاپ لترپرس

این چاپگرها با استفاده از حروف سربی و کلیشه فلزی کار می کنند. چاپگر های لترس پرس را می توان برای چاپ اعلامیه و کارت ویزیت در تیراژ پایین مورد استفاده قرار داد. ولی این دستگاه ها در حال حاضر قدیمی شده اند و مورد استفاده قرار نمی گیرند. چاپگرهای آفست به دلیل سرعت و عملکرد بهتر جای چاپگرهای لترپرس را گرفته اند.

 

هزینه مورد نیاز برای خرید دستگاه های چاپ چقدر است؟

اگر قصد ورود به صنعت چاپ را دارید احتمالا برایتان سوال است که به چه مقدار سرمایه احتیاج دارید. راه اندازی یه مرکز چاپ همانند هر کسب و کار دیگری نیازمند سرمایه گذاری اولیه است. همانطور که در این مقاله مطالعه کردید دستگاه های چاپ دارای تنوع بی نظیری هستند. همچنین هر دستگاه توسط برندهای گوناگونی تولید می شود که قیمت متفاوتی دارد.

باید توجه داشته باشید که خرید چاپگر باید بر اساس نیاز شما و حوزه فعالیت مورد علاقه تان باشد. با توجه به دستگاه های انتخاب شده بودجه مورد نیاز شما می تواند بین یک الی ده میلیارد تومن متغیر باشد. اما در صورتی که به این حوزه علاقه دارید و مهارت های مورد نظر را نیز کسب کرده اید حوزه چاپ برای سرمایه گذاری بسیار جذاب است. به دلیل پیشرفت روز افزون تکنولوژی در حوزه چاپ، فرصت های بیشماری ایجاد شده است. در این مقاله با معرفی انواع چاپگرها تلاش کردیم شما را در انتخاب بهتر آن ها، جهت راه اندازی یک کسب و کار موفق یاری دهیم.